Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dilluns, 20 d'abril de 2015

Destaquem

 
  • 70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Ravensbrück   (17.04.2015)

    El diumenge 19 d'abril, a Ravensbrück, té lloc l'acte central del 70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració. Hi assisteix la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, acompanyada de la directora de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada; la delegada del Govern a Alemanya, Mar Ortega; el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos; la presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, i la filla de Neus Català, Margarita Català.

    Abans de l’acte central, a les 9 hores, participen en l’ofrena floral al mur de les Nacions i davant la placa commemorativa instal·lada per la Generalitat de Catalunya en record a les catalanes retingudes al camp. Durant l’ofrena floral, la cantant Marina Rosell interpretarà Morir a Ravensbrück de Montserrat Roig.
     
    El camp de concentració de Ravensbrück, construït pels presoners del camp de Sachsenhausen l’any 1938, va ser ideat per a la detenció preventiva de dones internades per causes polítiques o per negar-se a seguir els dictats nazis. El 30 d’abril de 1945, les tropes russes van alliberar el camp. 92.000 dones hi havien mort víctimes de la fam, les malalties o els experiments mèdics.

 

Xarxes socials