Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dissabte, 22 de novembre de 2014

25 de novembre

 
 • L'Institut Català de les Dones endega una campanya que promou el rebuig social contra la violència masclista   (19.11.2014)

  "Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l'esquena" és una campanya unitària que també subscriuen diputacions i entitats municipalistes, amb la qual l’Institut Català de les Dones es posa al costat de la ciutadania en el seu rebuig cada cop més generalitzat de la violència masclista i promou que s’avanci en la deslegitimació pública d’aquesta xacra. L’objectiu és que la contundència del rebuig social de la violència masclista produeixi un canvi en la conducta de qui l’exerceix i s’avanci en una nova cultura de les relacions entre homes i dones.

 • Actes institucionals del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (19.11.2014)

  El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981 i l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data l'any 1999. En el marc d'aquesta commemoració tindran lloc diversos actes institucionals a l'Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Catalunya central, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre. 

 • Manifest 25 de novembre de 2014 - Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones  [PDF, 211,34 KB ] (19.11.2014)

  Consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.

 • Dones diverses, dones en situació de violència masclista   (19.11.2014)

  Un total de 270 professionals han participat a la jornada que tenia per objectiu aprofundir en l’abordatge de la violència masclista que pateixen les dones amb diversitat funcional. A la Unió Europea existeixen aproximadament 40 milions de nenes i dones amb discapacitat, i més del 40% pateix o ha patit alguna forma de violència.


 

Xarxes socials