Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dimecres, 31 d'agost de 2016

Destaquem

 
 • L'Institut Català de les Dones, a través del seu Centre de Documentació, promou el coneixement sobre la participació de les dones a la Guerra Civil   (19.07.2016)
   
  L’Institut Català de les Dones (ICD) se suma  al projecte de commemoració dels 80 anys de l'inici de la Guerra Civil, que impulsa el Memorial Democràtic per rememorar els fets de la guerra amb la voluntat de tornar a proclamar Catalunya una terra de pau. 

   

  La col·laboració de l’ICD es concreta a través del seu Centre de Documentació especialitzat que ha elaborat la Guia bibliogràfica “Dones a la Guerra Civil”, un recull de bibliografia sobre la participació cultural, política i social de les dones durant la Guerra Civil Espanyola a Catalunya que recull tota la documentació, en català, disponible als fons documentals d’aquest centre sobre l’experiència i la memòria femenina d’aquest moment històric.

  La Guia bibliogràfica realitzada pel Centre de documentació de l’ICD, centre de referència pel que fa a la informació sobre les dones catalanes durant la Guerra Civil, és una selecció d’assaigs, biografies, relats personals i ficcions narratives i gràfiques sobre l’actuació i participació de les dones catalanes en aquest període històric. La referència bibliogràfica de cada document citat aporta la localització i les principals dades orientatives de cadascun dels recursos que s’inclouen.


 
 • El telèfon 900900120 de l'ICD ha atès entre gener i juliol 5.631 trucades sobre situacions de violència masclista   (29.08.2016)

  El telèfon 900900120, que l’Institut Català de les Dones (ICD) posa a disposició de les dones en situació de violència masclista, ha atès entre els mesos de gener i juliol un total de 5.631 trucades. Pel que fa a les formes d’aquesta violència, i tenint en compte que en poden coincidir més d’una, 5.548 trucades (98,5%) han estat produïdes per situacions de violència masclista psíquica, 2.014 (35,8%) per violència masclista física, 368 (6,5%) per violència masclista econòmica, i 112 (2%) per violència masclista sexual i abusos sexuals.

 • El Govern mostra el seu suport a la campanya #Onsonlesdones, que visibilitza la infrarepresentació de les dones en espais de comunicació (28.07.2016)
  La consellera del Departament de la Presidència, Neus Munté, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, han assistit a l’acte de presentació d’un Manifest i l’estudi “Anàlisi de la presència de dones als espais d’opinió dels mitjans de comunicació” realitzats pel col·lectiu #Onsonlesdones.
 • El Govern reforça les polítiques d'igualtat de gènere   (22.07.2016)

  La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha presidit avui la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes. Aquesta comissió de caràcter polític, integrada per secretaris/àries generals i directors/ores generals, estableix anualment les prioritats i criteris del Govern en polítiques d'igualtat de gènere, coordina els departaments i impulsa els programes operatius sectorials.

 • L’ICD acull una jornada sobre la dimensió de gènere dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (14.07.2016)
  Sota el títol “L’experiència a la CSW60 (2016): agendes sexuals i objectius de desenvolupament sostenible”, l’auditori de l’Institut Català de les Dones (ICD) ha acollit una taula rodona amb representants d’institucions i entitats que van participar el passat mes març en la reunió de la 60a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de l’ONU.
 • La presidenta de l’ICD a la inauguració de la 9a Universitat d’Estiu de les Dones: “Hem d’aconseguir que les dones deixin de ser invisibles” (11.07.2016)
  La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha participat en l'acte inaugural de la IX Universitat d’Estiu de les Dones (UED), que organitzen l’Ajuntament de Cornellà i la Universitat de Barcelona, i que compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones. La UED, que tindrà lloc fins el proper dia 15 de juliol, és la primera experiència a Catalunya de formació superior en matèria d'igualtat de gènere en estudis no adreçats a titulats superiors. Enguany està centrada en l’anàlisi de la invisibilitat de les dones a la societat.

Xarxes socials