Accés al contingut Accés al menú de la secció

Actualitat Dijous, 27 d'octubre de 2016

Destaquem

 
 • El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Premià de Mar presumptament víctima de la violència masclista   (26.10.2016)

  El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi del passat dia 18 de setembre d’una dona de 50 anys a Premià de Mar (Maresme), a mans de la seva parella, qui presumptament va produir una explosió en el domicili, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. La presidenta de l’ICD, Teresa M. Pitarch, ha reiterat que “la lluita contra la violència masclista és un compromís i una prioritat per al Govern de la Generalitat de Catalunya” i ha declarat que “tothom des del seu àmbit d’influència ha de rebutjar qualsevol mostra de violència masclista i abús contra les dones. La violència masclista no té lloc en la Catalunya que estem construint. Hem de fer un front fort i unitari i avançar des de tots els àmbits en l’eradicació de les causes profundes i estructurals que la permeten i produeixen”.


 
 • L’Institut Català de les Dones se suma al compromís mundial de treballar per a què la igualtat entre dones i homes sigui una realitat l’any 2030 (24.10.2016)
  Avui és el Dia de les Nacions Unides. Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de NNUU marquen l’agenda mundial per aconseguir un futur millor per a tothom. El Govern de Catalunya està compromès amb l’objectiu de Nacions Unides d’assolir la igualtat entre dones i homes l’any 2030 i també amb l’eradicació de la violència masclista.
 • El Govern fomenta la participació de les entitats de dones en el desenvolupament de les polítiques d'igualtat   (22.10.2016)

  La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha inaugurat la sessió plenària del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, fòrum de participació més de 380 entitats compromeses amb la igualtat de gènere i en contra de la discriminació i la violència masclista. Ha destacat el “diàleg i el treball conjunt” amb el teixit associatiu com a tasca “fonamental” per incorporar “diferents punts de vista i teixir sinergies”. Munté ha dit “no poder entendre” l’argument donat pel Tribunal Constitucional de suposada “vulneració competencial” per anul·lar la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes. La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha presidit el Ple.

 • La Generalitat commemora el Dia internacional de la Dona Rural   (21.10.2016)

  La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han obert avui la jornada commemorativa del Dia Internacional de la Dona Rural. La cloenda ha anat a càrrec de la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch. 


Xarxes socials