Butlletí de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Febrer 2017 #102

Destacat

El PIB català s'incrementaria un 23,4% si es tingués en compte el treball domèstic i de cura

L’Institut Català de les Dones (ICD) i l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona han presentat l’estudi “Quantificació econòmica del treball domèstic i de la cura de persones no remunerat a Catalunya”.

El PIB del treball domèstic i de cura s’estima en 50.321 milions d’euros l’any 2015. Per tant, si es consideressin les tasques domèstiques, el PIB català s’incrementaria un mínim del 23,4%, passant dels 214.927 milions d’euros actuals als 265.248 milions el 2015. Les dones són les que fan una major aportació a aquest PIB de l’economia domèstica i de cura (el 67% enfront del 33% els homes). 

Llegiu-ne més

Territori

L'Institut Català de les Dones promou la implicació de les entitats de dones de les Terres de l'Ebre en les polítiques d'igualtat

Teresa M. Pitarch va presidir l’Assemblea Territorial de Dones on participen més de 60 representants d’entitats de Terres de l’Ebre

La presidenta de l’ICD va visitar el Servei d’Atenció a Dones del Baix Ebre i va mantenir una reunió amb membres de Associació de Dones Empresàries, Emprenedores i Directives de les Terres de l’Ebre (ADEDE)

Llegiu-ne més

Centre de documentació

@icdones Facebook de l'Institut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 1988-7620

Logotip Gencat