• Imprimeix

Atenció a les dones

Les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD) a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre ofereixen informació i orientació sobre serveis i recursos per a les dones de qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, separacions i pensions o violència masclista. Des d'aquestes oficines es facilita la informació o es deriva cap a les entitats i organismes que en són responsables.

També s'ofereixen serveis gratuïts d'atenció psicològica i assessorament jurídic. Les cites es concerten prèviament i per accedir al servei s'ha de trucar a l'oficina d'informació corresponent.

Servei d'assessorament jurídic

L'Institut Català de les Dones ofereix a les dones un servei presencial i gratuït d'assessorament jurídic que assessora i orienta sobre assumptes jurídics d'interès per a les dones, principalment sobre temes de separacions, custòdies d'infants, incompliments de pensions i règims de visites, agressions sexuals i violència contra les dones.

El servei d'assessorament jurídic també inicia els tràmits per a l'obtenció de la justícia gratuïta en tots els temes jurídics sobre els quals les dones necessitin obtenir una defensa dels seus drets.

Servei d'atenció psicològica

L'Institut Català de les Dones ofereix un servei presencial i gratuït d'atenció psicològica per orientar i assessorar les dones que ho necessitin, i, de manera especial, les que passen per situacions de violència. Aquest servei s'ofereix com a resposta puntual i d'orientació cap a d'altres recursos, si és necessari.

Aquest servei també s'ofereix a través de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a les dones víctimes de violència que, a més, intervenen en un procediment judicial.

Xarxa de Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

La xarxa de serveis d'informació i atenció, que funciona coordinadament arreu del territori, està formada per 100 Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), de titularitat municipal o comarcal, que garanteixen l’accés de totes les dones a la informació, l’orientació i l’assessorament en totes aquelles qüestions que puguin ser del seu interès: àmbit laboral, social, personal, familiar, recursos públics i altres fent especial atenció a la detecció de la violència masclista i amb eines de derivació als Serveis d’Intervenció Especialitzada.

Telèfon 900 900 120

La Línia d'atenció a les dones en situació de violència 900 900 120 és gratuïta i confidencial, i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones.

Data d'actualització:  09.04.2018