• Imprimeix

Suport als ens locals

L'Institut Català de les Dones dóna suport als ens locals en la planificació, execució i avaluació de les polítiques de dones, així com a la xarxa de Serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), de titularitat municipal o comarcal, que ofereixen  informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres.

A part dels serveis adreçats especificaments al món local i a la xarxa de SIAD, l'Institut Català de les Dones també els posa a la seva disposició altres eines com l'agenda d'activitats Dones el Dia, el Cercador d'Expertes, les exposicions itinerants o els recursos del Centre de documentació.

 

L'Institut Català de les Dones convoca subvencions adreçades als municipis, consells comarcals, consorcis de caràcter local, entitats municipals descentralitzades i altres entitats supramunicipals situades a Catalunya, per finançar les despeses derivades de l’elaboració, la implementació i el desenvolupament de plans o polítiques transversals de dones. 

Informació relacionada

Els contractes programa són eines per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre l’Institut Català de les Dones i els ens locals, en matèria de serveis d’informació i atenció a les dones.

Informació relacionada

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. L'Institut Català de les Dones i els ens locals de Catalunya col·laboren per a la difusió de la línia 900 900 120 d'atenció a les dones en situacions de violència masclista. Els ens locals poden adherir-se a la campanya de difusió i sol·licitar material mitjançant els formularis. 

El Servei d'intervenció en crisis greus en l'àmbit de la violència masclista garanteix una atenció immediata i especialitzada a les persones directament afectades i el pot sol·licitar qualsevol ajuntament i consell comarcal, previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.

Data d'actualització:  17.12.2018