InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Juny 2017 #10

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per a juny de 2017

Riera Tuèbols, Santiago. La dona en la biologia i la medicina : cinc biografies de dones científiques. Berga : L'Albí, 2015. (L'Albí Idees ; 33). ISBN 9788415269328

Elvira Godàs i Vila de mestra de la República a mestra del Besòs. Barcelona: Dones amb Iniciativa, 2016.

Gala Durán, Carolina. La reducció de la jornada i l’excedència per tenir cura dels fills o els familiars a les administracions públiques. Barcelona: Diputació de Barcelona, 2016. (Estudis de Relacions Laborals ; 10). ISBN 9788498037395

 

Llegiu-ne més

Prestatge virtual

Les dones i nenes refugiades

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones refugiades el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca vol ressaltar la situació específica de les dones i nenes refugiades i desplaçades de tot el món, i així ofereix una guia bibliogràfica sobre les vicissituds vitals que han de sobrepassar i sobre la legislació internacional i el dret d'asil que regula el seu estatus jurídic.

Fotografia: https://flic.kr/p/hWj3S8

Llegiu-ne més
Cinema lèsbic

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca es suma a la celebració del Dia de l'Orgull Gay proposant una selecció de pel·lícules de temàtica lèsbica disponibles al seu fons. A banda d'això també disposa d'un fons centrat en dones transsexuals i lesbianisme.

Llegiu-ne més

Visites

L'Associació Ciutadana pels Drets de les Dones visita el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca

La directora de l'Institut Català de les Dones, la Sra. Núria Balada, rep l'Associació Ciutadana Pels Drets de les Dones del Districte de Sant Andreu en la seva visita al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca

Llegiu-ne més

Quiosc

Materials sobre coeducació i educació no sexista

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca celebra el Dia Internacional de l'Educació No Sexista amb una tria d'articles de revista sobre coeducació, ensenyament de la igualtat i prevenció del sexisme a l'escola. També ofereix una selecció de materials sobre aquesta temàtica i disponibles al seu fons.

Subirats Martòri, Marina. "De los dispositivos selectivos en la educación : el caso del sexismo." [en línia]. Revista de la Asociación de Sociología de la Educación. Vol. 9, no. 1 (2016)

Venegas Medina, Maria del Mar ; Heras González, Purificación. "Financiar la segregación educativa : un debate sobre la LOMCE desde una perspectiva crítica de género." [en línia]. Revista educación, política y sociedad. No. 1 (2)(2016)

Lledó Cunill, Eulàlia. "Lengua, literatura y coeducación." [en línia]. Filanderas: Revista Interdisciplinar de Estudios Feministas. No. 1 (2016)

Ayuste, Ana ... [et al.] (coord.). "Educación y género en la formación docente en un enfoque de equidad y democracia." [en línia].  Democracia y Educación en la formación docente. (2016) ISBN 9788494556418

Yubero Jiménez, Santiago ; Elche, María ; Larrañaga Rubio, Elisa. "Una proposta de reflexió a l’aula sobre la igualtat de gènere." [en línia]. Educació social : Revista d'intervenció sòcioeducativa. No. 63 (2016)

Llegiu-ne més
Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de Documentació, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més

Darreres adquisicions

Novetats bibliogràfiques juny 2017

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de Documentació.

Llegiu-ne més

Informació pràctica

  • On som, horaris i telèfon

    Plaça de Pere Coromines, 1. 08001 Barcelona

    Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Tardes: demaneu cita prèvia al 93 495 16 09

    Tancat el 24 i 31 de desembre, el mes d'agost i els dissabtes i festius.

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat