InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Setembre 2017 #12

Al setembre reprèn els teus treballs de recerca o d'investigació

Coneixeu el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca?

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca de l'Institut Català de les Dones és el centre d'informació especialitzat en dones, feminismes i gènere capdavanter a Catalunya. El Centre ofereix el servei de suport i acompanyament a la recerca que assessora i ofereix atenció personalitzada als estudiants que elaboren el seu treball de recerca i als/les docents que se n'ocupen de la tutoria d'aquests treballs. Principalment adreçat a estudiants de 4t d'ESO, de batxillerat i a docents de secundària, el servei s'adreça també al professorat i a l'alumnat d'altres nivells educatius: universitari, post-grau, doctorat, màster, cicles formatius, etc.

Es pot sol·licitar de manera presencial en el propi Centre de Documentació o bé, mitjançant el formulari de consulta o a través de correu electrònic.

Llegiu-ne més

Prestatge virtual

... I també una mica de distracció per començar setembre: nova Guia de pel·lícules

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca disposa d'una extensa videoteca amb més de 800 llargmetratges dirigits, escrits, produïts o protagonitzats per dones. Aquest mes el Centre de Documentació us ofereix la nova Guia de pel·lícules on trobareu tots aquests films classificats per gènere, i on també podreu consultar la sinopsi de cada pel·lícula si cliqueu sobre la seva imatge.

Llegiu-ne més
Aquest mes commemorem ...

Lola Anglada (Barcelona, 29 d'octubre de 1892 – Tiana, 12 de setembre de 1984)

Montserrat Abelló (Tarragona, 1 de febrer de 1918 - Barcelona, 9 de setembre de 2014)

Mary Santpere (Barcelona, 1 de setembre de 1913 - Madrid, 23 setembre de 1992)

Llegiu-ne més

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per a setembre de 2017

Arnau, Carme. El paradís perdut de Mercè Rodoreda. Barcelona: Edicions 62. (Biografies i memòries; 89). ISBN 9788429774672

Sanz, Marta. Éramos mujeres jóvenes: una educación sentimental de la Transición española.  Sevilla : Fundación José Manuel Lara, 2016. ISBN  9788415673262

Calvo Cebollero, Isabel; Romero Alvira, David ; Sánchez-Rubio, Juan. El Corazón de la mujer. Alicante: Limencop, DL 2016. ISBN 9788494525810

Llegiu-ne més

Quiosc

Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més
El Centre de Documentació ja compta amb més de 100 títols de revista disponibles al catàleg!

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca atresora una completa hemeroteca amb més de tres-cents títols de revista, dels quals un centenar ja apareixen al seu catàleg, on podreu consultar l'estat de la col·lecció, la disponibilitat dels números i sumaris. Si esteu buscant informació especialitzada sobre dones, gènere i feminismes disposeu de la més extensa col·lecció de revistes internacionals centrades en aquestes temàtiques al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, veniu a consultar-les!

Llegiu-ne més

Darreres adquisicions

Novetats bibliogràfiques setembre 2017

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca.

Llegiu-ne més

Informació pràctica

  • On som, horaris i telèfon

    Plaça de Pere Coromines, 1. 08001 Barcelona

    Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Tardes: demaneu cita prèvia al 93 495 16 09

    Tancat el 24 i 31 de desembre, el mes d'agost i els dissabtes i festius.

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat