InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Desembre 2017 #15

Integració al CCUC del fons bibliogràfic del Centre de Documentació

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca ja forma part del CCUC!

Aquest mes de novembre el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca ha integrat els seus fons bibliogràfics al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) format pels fons de les universitats catalanes i d’una seixantena d’institucions.

Això suposa facilitar l’accés a 5 milions de títols i més de 10 milions de documents, i a la inversa, ja que el Centre de documentació de l’ICD ha aportat al  CCUC  prop de 24 mil registres, quasi 11 mil de nous i 13 mil documents ja inclosos en el Catàleg.

Llegiu-ne més

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per a desembre de 2017

Adichie, Chimamanda Ngozi. Estimada Ijeawele: manifest feminista en quinze consells. Barcelona: Fanbooks, 2017. ISBN 9788416716272

Verdejo Rodríguez, Amelia. Mujeres matemáticas: las grandes desconocidas. Vigo: Universidade de Vigo, 2017. ISBN 9788481587333

Rosés, Roser. Trenes tallades: records d’una nena de Rússia. Figueres: Cal·lígraf, 2016. ISBN: 9788494400476

Llegiu-ne més

Prestatge virtual

1 de desembre : Dia Mundial de la Sida

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca es suma a les activitats de sensibilització amb motiu del Dia Mundial de la Sida, adreçades a conscienciar la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, i aporta una bibliografia sobre dones i sida.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Dones i discapacitats

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca es proposa visibilitzar les dones discapacitades i la seva aportació a la societat, la política, la cultura i l'economia amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre). Amb aquest objectiu el Centre proposa una selecció documental de materials relatius a aquesta temàtica i disponibles al seu fons.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Dones i migració, la realitat de milers de dones

El 18 de desembre es celebra el Dia Internacional de les Persones Migrants i el Centre de Documentació Joquima Alemany i Roca proposa destacar la realitat específica de les dones migrades, visibilitzant l'experiència femenina de la migració amb una selecció bibliogràfica.

Fotografia: Edgar a secas a Flickr

Llegiu-ne més
shadow bottom

Quiosc

Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més
Nova base de dades d'articles de revistes especialitzades

El Centre de Documentació estrena una nova base de dades d'articles de revista, en la qual podreu trobar articles de més de seixanta revistes internacionals especialitzades en estudis de gènere, i hi podreu fer cerques per temàtica, títol de publicació, autor/es, etc.

Llegiu-ne més

Darreres adquisicions

Novetats bibliogràfiques desembre 2017

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca.

Llegiu-ne més

Visites

Un grup d'alumnes de l'Escola de la Dona visita el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, la Sra. Núria Balada, rep els i les alumnes de l'assignatura 'Conèixer la Barcelona de les Institucions' de l'Escola de la Dona (Diputació de Barcelona) en la seva visita al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca.

Llegiu-ne més

Informació pràctica

  • On som, horaris i telèfon

    Plaça de Pere Coromines, 1. 08001 Barcelona

    Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Tardes: demaneu cita prèvia al 93 495 16 09

    Tancat el 24 i 31 de desembre, el mes d'agost i els dissabtes i festius.

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat