InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Gener 2018 #16

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per a gener de 2018

Albertí Casas, Elisenda. Decidides : set dones contra corrent. Barcelona: Albertí : Ajuntament de Barcelona, Regidoria de Dona i Drets Civils, 2017. ISBN 9788472461574

Garcia Ruiz, Rosa. Tendresa i equitat en els processos de cura. Castelló de la Plana: Publicacions de la Universitat Jaume I, 2017. ISBN 9788416546022

Gilman, Charlotte Perkins. El Món de l'home, o, La Nostra cultura androcèntrica. Maçanet de la Selva: Gregal, 2017. ISBN: 9788417082147

Llegiu-ne més

Prestatge virtual

Nou recull temàtic 'Jocs, joguines i lleure no sexista'

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca ha elaborat una eina de recursos que facilita la cerca de jocs i joguines no sexistes i proposa opcions de lleure infantil lliures d'estereotips de gènere.

Llegiu-ne més

Quiosc

Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més
Articles de revista sobre jocs, joguines, lleure infantil i estereotips

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca es suma a la campanya de sensibilització #trenquemestereotips que convida a prendre consciència de la importància del temps de joc per educar els infants en els valors de l’equitat entre homes i dones. I ofereix una tria d'articles de revista sobre l'aprenentatge dels rols sexuals a través del joc:

Mendoza Cuéllar, Héctor. Dime con qué juegas y te diré quién serás : análisis de campañas navideñas de juguetes de niños y niñas en televisión de señal abierta en Lima (2011-2012). [en línia]. Correspondencias & Análisis. No. 3 (2013)

García Carrera, Cristina. Y de muestra ... un color : el rosa y los tonos pasteles tiñen de sexismo los juguetes y la publicidad dirigida a las niñas y originan crecientes movimientos de prostesta. [en línia]. Meridiam. No. 51 (2010)

Ferrer López, Marina. Balones y muñecas. [en línia]. Revista Padres y Maestros. No. 327 (2009)

Llegiu-ne més

Darreres adquisicions

Novetats bibliogràfiques gener 2018

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca.

Llegiu-ne més

Efemèrides del mes

Gener, un mes de grans dones

Gran personalitats femenines van nèixer o van morir en un mes de gener i al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca trobareu la seva obra literària i assagística, les seves biografies i l'anàlisi de la seva aportació al coneixement humà per part d'altres autores. Aquest mes destaquen:

Llegiu-ne més

Informació pràctica

  • On som, horaris i telèfon

    Plaça de Pere Coromines, 1. 08001 Barcelona

    Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Tardes: demaneu cita prèvia al 93 495 16 09

    Tancat el 24 i 31 de desembre, el mes d'agost i els dissabtes i festius.

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat