InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Febrer 2018 #17

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per a febrer de 2018

Hustvedt, Siri. La Dona que mira els homes que miren a les dones: assajos sobre feminisme, art i ciència. Barcelona:  Edicions 62, 2017.  ISBN  9788429775716

Varela, Núria. Cansadas: una reacción feminista frente a la nueva misoginia. Barcelona: Ediciones B, 2017.  (No Ficción) ISBN 9788466660693

Clúa Ginés, Isabel. Cuerpos de escándalo: celebridad femenina en el fin-de-siècle. Barcelona: Icaria: Centre Dona i Literatura, 2016. ISBN 9788498887389

Llegiu-ne més

Prestatge virtual

Coneixeu els recursos per a la recerca elaborats pel Centre de Documentació?

Un dels serveis que ofereix el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca consisteix a seleccionar recursos informatius i documentals sobre dones, polítiques d'igualtat, feminismes i estudis de gènere i elaborar-hi guies d'eines informatives, reculls temàtics, dossiers documentals, guies de lectura, etc., amb l'objectiu de donar a la ciutadania accés a tota aquesta informació i amb l'objectiu de facilitar la tasca de les persones que investiguen aquestes temàtiques o que treballen en aquests àmbits.

Llegiu-ne més

Quiosc

Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més
Dies internacionals i revistes especialitzades al Centre de Documentació

Durant el mes de febrer es celebren nombrosos dies internacionals que afecten directament a les dones i el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca disposa d'una gran oferta de revistes especialitzades per aprofundir en aquestes temàtiques. El Centre de Documentació recomana les revistes Entre nous, Feminist Studies, Gender and Education, International Feminist Journal of Politics i Violence against Women per ampliar informació.

6 de febrer Dia de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

11 de febrer Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

12 de febrer Dia Mundial contra la utilització dels Nens Soldats

14 de febrer Dia Europeu de la Salut Sexual

Llegiu-ne més

Conducció segura

Novetats bibliogràfiques febrer 2018

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca.

Llegiu-ne més

Efemèrides del mes

Què tenen en comú Rosa Parks i Clara Campoamor?

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca ha elaborat una guia visual sobre les dones més rellevants relacionades amb el mes de febrer: Montserrat Abelló, Simone Weil, Rosa Parks, Betty Friedan, María Zambrano, Mary Leakey, Federica Montseny, Clara Campoamor, Clementina Arderiu i Audre Lorde. Trobareu tots aquests documents disponibles en préstec al Centre de Documentació!

Llegiu-ne més

Informació pràctica

  • On som, horaris i telèfon

    Plaça de Pere Coromines, 1. 08001 Barcelona

    Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Tardes: demaneu cita prèvia al 93 495 16 09

    Tancat el 24 i 31 de desembre, el mes d'agost i els dissabtes i festius.

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat