InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Març 2018 #18

Prestatge virtual

Dia Internacional de les Dones: productes documentals

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca (Institut Català de les Dones) ha elaborat cinc productes documentals diferents amb materials disponibles al seu fons de forma gratuïta i d’accés lliure a tota la ciutadania. Cada producte documental correspon a una tipologia diferent i s’adapta a les necessitat d’un públic concret.

Llegiu-ne més

Guia ràpida de recursos 'Dia Internacional de les Dones'

Adreçada a entitats, associacions, professorat, personal de l’administració, etc.; recull material divers adreçat a preparar la diada: activitats, xerrades, intervencions, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Història de les dones i feminismes: guia de lectura

És una primera presa de contacte amb la història de l’emancipació femenina i el moviment feminista, recull materials divulgatius i molt accessibles. Per a no iniciades en la matèria i biblioteques generalistes.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Feminismes: guia bibliogràfica

Obres cabdals del feminisme, de la teoria feminista i de les diferents branques del pensament feminista: feminisme de la igualtat, de la diferència, postcolonial, ecofeminisme, ciberfeminisme, etc. Adreçat a estudiants, personal investigador i docent, professionals de l’administració pública, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom
8 de Març, drets de les dones: recull temàtic

Ressenyes d'assaigs i estudis sobre la discriminació sexual envers les dones i la reivindicació dels drets d’aquest col·lectiu. Adreçada a estudiants, personal investigador i docent, professionals de l’administració pública, etc.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per a març de 2018

Jornades radical-ment feministes: Barcelona, 3, 4 i 5 de juny de 2016. Barcelona: Xarxa feminista de Catalunya, 2017

Bussy Genevois, Danièle. La democracia en femenino: feminismos, ciudadanía y género en la España contemporánea. Zaragoza : Prensas de la Universidad de Zaragoza, 2017. ISBN 9788416933501

Olid, Bel. Feminisme de butxaca: kit de supervivència. Barcelona: Angle, 2017. (El fil d’Ariadna; 97). ISBN 9788415307594

Llegiu-ne més

Quiosc

Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més
Revistes feministes dels segles XX i XXI

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca recull, a la seva hemeroteca, revistes històriques del moviment feminista català i espanyol editades a partir dels anys setanta juntament amb les revistes més actuals sobre el feminisme present.

Llegiu-ne més

Darreres adquisicions

Novetats bibliogràfiques març 2018

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca.

Llegiu-ne més

Servei de visites guiades

Al febrer ens van visitar ...

Durant el mes de febrer el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca va rebre la visita d'alumnes de l'assignatura 'Perspectives feministes a la història de l'art' de la Facultat de Geografia, Història i Història de l'Art (Universitat de Barcelona) i d'alumnes de Mediació Comunitària de la Fundació Paco Puerto. Si també voleu venir a conèixer el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca ho podeu sol·licitar aquí Formulari de sol·licitud

Llegiu-ne més

Informació pràctica

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat