InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de Documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Abril 2018 #19

Prestatge virtual

Un Sant Jordi amb mirada femenina

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca (Institut Català de les Dones) celebra el Sant Jordi d'enguany amb quatre guies bibliogràfiques que destaquen la participació de les dones en la literatura i la poesia catalanes: una tria de materials sobre escriptores catalanes, una selecció de poesia d'autores dels Països Catalans i una recopilació exhaustiva de la bibliografia disponible al Centre sobre Caterina Albert (Víctor Català) i Mercè Rodoreda.

Foto: https://flic.kr/p/njst7D

Llegiu-ne més
Escriptores catalanes

Tots els materials disponibles al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca sobre les escriptores catalanes i la seva aportació a la literatura en català: biografies, crítica literària, entrevistes, etc.

Llegiu-ne més
Poesia catalana d'autoria femenina

El fons de poesia escrita per dones disponible al Centre de Documentació, recull l'obra poètica de d'autores vives i clàssiques dels Països Catalans.

Llegiu-ne més

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per abril de 2018

Julià, Lluïsa. Maria-Mercè Marçal: una vida. Barcelona: Galàxia Gutemberg: Ajuntament de Barcelona, 2017. ISBN 9788416734207

Rof, Miquel. Georgina empaitadracs. Barcelona: Claret, 2017. ISBN 9788491360193

Macpherson, Inés. Santa Jordina. Barcelona: La Galera, 2017. ISBN 9788424658502

Huerga, Laura. Women writers in catalan: fifty contemporary authors you need to know, plus the ten classics you can't miss. Barcelona: Raig Verd, 2017.

Llegiu-ne més

Quiosc

Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més
Dialnet Plus: nou cercador en línia de revistes i articles de revista

A partir d'ara el públic usuari del Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca tindrà accés a Dialnet Plus, un nou recurs de cerca i consulta d'articles de revista, publicacions periòdiques, capítols de llibres, ponències de congressos, etc. Molts dels articles es poden consultar a text complet, o bé els podeu sol·licitar al Centre de Documentació.

Llegiu-ne més

Servei de visites guiades

Al març ens van visitar ...

Durant el mes de març el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca va rebre la visita d'un grup de dones de l'ONG ACCEM que treballa per millorar les condicions de vida de les persones refugiades, immigrants o en risc d'exclusió social. Si també voleu venir a conèixer el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca ho podeu sol·licitar aquí Formulari de sol·licitud

Llegiu-ne més

Darreres adquisicions

Novetats bibliogràfiques abril 2018

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca.

Llegiu-ne més

Informació pràctica

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat