InfoCentreDoc
Butlletí del Centre de documentació de l'Institut Català de les Dones
Departament de la Presidència
Març 2017 #7

Aparador

Ressenyes de les novetats editorials recomanades per a març de 2017

Riba, Caterina. Cos endins: maternitat, desig i malaltia en l’obra de Maria-Mercè Marçal. Girona: Curbet Edicions, 2015. (Vincles ; 34).  ISBN 9788494395123

De Miguel, Ana. Neoliberalismo sexual: el mito de la libre elección. Madrid: Cátedra ; [València]: Publicacions de la Universitat de València, 2015. (Feminismos). ISBN 9788437634562

Rodríguez Magda, Rosa María. Sin género de dudas: logros y dudas del feminismo de hoy. Madrid: Biblioteca Nueva, 2015. (Dossier del siglo XXI ; 5).   ISBN 97288416345939

Fraser, Nancy. Fortunas del feminismo. Quito: Instituto de Altos Estudios Nacionales del Ecuador; Madrid: Traficantes de Sueños, 2015. (Prácticas constituyentes; 9). ISBN 9788494311192

Llegiu-ne més

Nou servei de suport i acompanyament a la recerca

Necessiteu suport en la vostra investigació o treball de recerca?

El Centre de documentació inaugura un nou servei d'assessorament i atenció personalitzada a estudiants que elaboren el seu treball de recerca i als/les docents que se n'ocupen de la tutoria. Documentalistes especialitzades faciliten informació i acompanyament sobre: els fons documentals disponibles, orientació bibliogràfica en la tria del tema, l'ús de les eines de cerca documental, suport en el desenvolupament del treball, etc.

Es pot sol·licitar de manera presencial en el propi Centre de documentació o bé, mitjançant el formulari de consulta o a través de correu electrònic.

Llegiu-ne més

Prestatge virtual

Guia de recursos: 8 de març

Amb motiu del 8 de Març Dia Internacional de les Dones, el Centre de documentació ha elaborat una guia de recursos informatius sobre la història i el signficat d'aquesta commemoració, sobre l'evolució de la lluita pels drets de les dones i per la igualtat. Hi trobareu llibres, cartells i audiovisuals  disponibles al fons del Centre, però també hi podreu consultar normativa, actes, campanyes i recursos electrònics.

Llegiu-ne més
Guies sobre el Dia Internacional de les Dones

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones el Centre de documentació vol destacar recursos documentals relacionats amb aquesta commemoració, amb la història de la lluita pels drets de les dones i amb l’evolució del moviment feminista a través dels productes documentals següents :

Recull temàtic 8 de març: drets de les dones

Història de les dones i  feminismes : guia de lectura

Dia Internacional de les Dones : guia de lectura

Llegiu-ne més

Quiosc

Fons de revistes clau en la història del feminisme i la lluita de les dones

Al Centre de documentació hi podreu consultar la col·lecció de revistes històriques per a l'evolució del feminisme i la lluita de les dones a Catalunya i Espanya. Es tracta d'un conjunt molt ben conservat de publicacions nascudes immediatament abans o durant la transició democràtica que recullen l'esperit del moviment feminista i la mobilització social i política de les dones durant aquell periòde.

Llegiu-ne més

Últims números de revista: sumaris i accés al text complet

Tots els articles de les últimes revistes arribades al Centre de documentació, al vostre abast. També hi podreu consultar una selecció de blogs d'accés lliure en línia.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Darreres adquisicions

Novetats bibliogràfiques març 2017

Aquestes són les darreres adquisicions disponibles. Les podeu obtenir en préstec visitant el Centre de documentació.

Llegiu-ne més

Informació pràctica

  • On som, horaris i telèfon

    Plaça de Pere Coromines, 1. 08001 Barcelona

    Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Tardes: demaneu cita prèvia al 93 495 16 09

    Tancat el 24 i 31 de desembre, el mes d'agost i els dissabtes i festius.

Twitter @icdones Facebook de lInstitut Català de les Dones Imprimeix
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors

ISSN: 2564-8349

Logotip Gencat