Maria del Mar Bonet, intensament

BIANCIOTTO, JORDI. Maria del Mar Bonet, intensament. Barcelona: Ara Llibres, 2017. ISBN 9788416915057

 

Cantant, compositora i pintora, Maria del Mar Bonet és una artista inquieta i sempre disposada al repte i l'aventura. Va néixer a Palma de Mallorca on des de ben petita es va endinsar en el món de la música. Al 1966 es desplaça a Barcelona on es va estrenar a l'escenari com a membre número catorze dels Setze Jutges, un important moviment de cantautores i cantautors catalans.

Des de llavors s'ha centrat en la seva carrera musical, creant obres com Què volen aquesta gent?, Mercè i L'àguila negra. Va patir la censura franquista amb aquesta primera cançó a finals dels anys setanta, cosa que la va portar a obrir horitzons, col·laborant amb altres músics arreu de la Mediterrània i del món.

Així doncs, Biancotto ens introdueix de ple en la seva vida i la seva carrera professional, fent un recorregut en primera persona des dels seus inicis fins als seus últims treballs per a celebrar els cinquanta anys dalt dels escenaris de Bonet.

Maria del Mar Bonet, intensament

Informació relacionada

Tomar la palabra : mujeres, discursos y silencios

JULIANO, DOLORES. Tomar la palabra: mujeres, discursos y silencios. Barcelona: Bellaterra, coop. 2017. ISBN 9788472908253

 

Aquest llibre és el resultat d'anys d'investigació i reflexió entorn a com afecten els prejudicis als sectors més desprotegits de la societat. Els discursos que escoltem des d’una perspectiva amb certa autoritat són aquells als qui atorguem més credibilitat, deixant els sectors minoritaris més marginats. Aquesta construcció social de la desvalorització i el rebuig ajuden a silenciar les veus menys reconegudes com la de les dones, persones immigrants i persones grans.

També reflexiona entorn als treballs infravalorats com les tasques de cura, els quals han estat històricament atribuïts al rol femení, en l’existència de llocs considerats perillosos i la resignificació actual de les migracions o temes tabús en la nostra cultura com la vellesa i la mort.

L'autora, per tant, posa en relleu que constantment es produeix una resposta als discursos dominants que els erosiona, la qual prové d'aquelles persones a qui no se'ls hi reconeix ni valida el dret a expressar-se i que són les que protagonitzen el veritable i desitjable canvi social.

Tomar la palabra : mujeres, discursos y silencios

Informació relacionada

Género y desarrollo : cuestiones clave desde una perspectiva feminista

CARBALLO, MARTA (Coord.) Género y desarrollo: cuestiones clave desde una perspectiva feminista. Madrid: Los Libros de la Catarata: Instituto Complutense de Estudios Internacionales: Instituto Universitario de Desarrollo y Cooperación, cop. 2017. ISBN 9788490973363

 

Aquest llibre conté les reflexions i coneixements necessaris de diferents autores per posar sobre la taula quines són les qüestions necessàries a tractar per encaminar-se a un desenvolupament real de l’equitat i la igualtat de gènere.

Les seves aportacions revisen els marcs conceptuals i normatius, les metodologies i les propostes clau per oferir un procés efectiu i eficient del desenvolupament econòmic i polític global, sense la transformació dels quals no seria possible reduir les desigualtats i l’exclusió social.

Género y desarrollo : cuestiones clave desde una perspectiva feminista

Informació relacionada

Data d'actualització:  19.11.2018