• Imprimeix

Coeducació

La coeducació és una eina bàsica per construir un nou model de ciutadania que ha de fer possible la participació i el desenvolupament de totes les persones.

La coeducació comporta la promoció d'una educació que potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge de la perspectiva de gènere.

Cada any, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de l’Educació no Sexista, que se celebra el 21 de juny, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Ensenyament organitzen una jornada sobre les pràctiques de referència de coeducació amb l’objectiu de presentar diverses iniciatives que s’han portat a terme a Catalunya per fomentar els valors coeducatius. 

La jornada del 2016 s'ha dedicat a la posada en comú dels aspectes més rellevants en l'avanç cap a la igualtat de gènere en el sistema educatiu així com a l’intercanvi d’experiències coeducatives que es realitzen tant a nivell d'aula com de centre i comunitat educativa. També s'han presentat els materials "Pam a pam, coeduquem". 

Informació relacionada

El Departament d'Ensenyament disposa del programa de coeducació de la XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya), que té com a objectiu promoure una educació que potenciï la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de la perspectiva de gènere en els continguts d'aprenentatge. 

Data d'actualització:  07.11.2016