• Imprimeix

Esports

L'esport no és només una activitat relacionada amb l'oci, sinó que també comporta valors educatius, de salut, integradors i democratitzadors. Les polítiques esportives amb visió de gènere tenen per objectiu incrementar el nombre de nenes i noies que fan esport; promoure la igualtat de les dones en l'esport i la seva incorporació a la pràctica esportiva a tots els nivells.

El Programa Dones i Esports 2014-2016 elaborat per la Secretaria General de l’Esport, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, posa de manifest la voluntat de treballar conjuntament perquè la societat evolucioni cap a la plena igualtat d’oportunitats entre homes i dones, incrementant la visibilització i valoració de les aportacions de les dones al món de l’esport. Aquest programa s’emmarca en el Pla Estratègic de Polítiques de Dones 2012-2015.

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. L'Institut Català de les Dones i el Consell Català de l'Esport col·laboren per a la difusió de la línia 900 900 120 d'atenció a les dones en situacions de violència masclista. Les entitats esportives poden adherir-se a la campanya de difusió i sol·licitar material mitjançant els formularis. 

Data d'actualització:  07.11.2016