• Imprimeix

Història

Elles! 65 dones oblidades de la història

L’Institut Català de les Dones (ICD) i la revista Sàpiens presenten el llibre Elles! 65 dones oblidades de la història, que recull 65 biografies de dones que han estat publicades a la secció “Dones oblidades de la història” d'aquesta revista. Des de l’any 2012 i fins al 2017, aquesta secció patrocinada per l’ICD ha recuperat i divulgat biografies de personatges femenins singulars i destacats que la història no ha valorat prou.

Diccionari biogràfic de dones

La Generalitat de Catalunya, el Consell de Mallorca i la Xarxa Vives d’Universitats van activar  aquest diccionari en línia d’accés públic i gratuït que ofereix un extens recorregut al llarg de la història dels territoris de parla catalana entre els segles I i XXI a través de 655 biografies. Un projecte que vol posar de relleu la participació de les dones en la història de la societat catalana.

Informació relacionada

Moments històrics

Col·lecció de moments de la història de Catalunya en els quals les dones deixaren el signe de la llibertat femenina en el món. Coordinadores: Núria Jornet i Benito (UB), María-Milagros Rivera Garretas (UB) i M.Elisa Varela Rodríguez (UdG), investigadores del Centre de Recerca Duoda de la Universitat de Barcelona. Amb el suport de l'Institut Català de les Dones. 

Dones de ciència i història

Dones de ciència guardonades a Catalunya i amb el Premi Nobel. Científiques del territoris de parla catalana i altres dones de ciència rellevants. 

2015. Any Neus Català

L'Any 2015 es va celebrar el centenari del naixement de Neus Català, lluitadora antifeixista, supervivent dels camps d’extermini nazis, propagadora del seu testimoni i infermera.

Informació relacionada

2016. Any Caterina Albert

El 2016 es va commemorar el 50è aniversari de la mort de Caterina Albert i Paradís - Víctor Català, novel·lista, narradora, autora teatral i poeta.

Informació relacionada

Data d'actualització:  07.11.2016