• Imprimeix

Campanya del 8 març de 2018: #veusquenoveus

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, acompanyada de l'artista visual Marta Vergonyós, directora de La Bonne Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, i la directora de cinema Alba Cros, han presentat aquest matí la campanya de sensibilització "Veus que no veus", que té per objectiu impulsar una visibilitat més justa i equilibrada de les dones als mitjans de comunicació.

El vídeo de la campanya #veusquenoveus està protagonitzat per dones que no apareixen habitualment als mitjans o que hi apareixen estereotipades, amb l’objectiu de reivindicar i impulsar una millor visibilitat de les dones reals. El procés de creació s'ha dut a terme amb dones que participen en activitats de La Bonne, treballadores de la llar, dones grans del districte de Ciutat Vella i treballadores culturals. Aquestes dones son també les que es reflecteixen en la gràfica de la campanya, que es veurà en cartells i insercions als diaris. La creativitat evoca l’estil del cínema verité i el treball de cineastes feministes com Agnès Vardà.

La campanya consta de diversos materials promocionals: cartell, vídeo, imatges per a la signatura de correu electrònic, insercions en els principals mitjans de premsa escrita i una campanya publicitària en xarxes socials.

La visibilitat de les dones als mitjans de comunicació i a la societat en general és l’eix de la campanya #veusquenoveus i dels actes i el Manifest institucional de la Generalitat de Catalunya en motiu del Dia Internacional de les Dones.

En aquest sentit, l’acte central, que tindrà lloc al Palau de la Generalitat el dia 7 de març, consisteix, entre d’altres, en la taula rodona "Veus visibles: la veu de les dones a l’espai públic i als mitjans de comunicació". Hi participaran Xavier Graset, director i presentador del Més324; Natza Farré, periodista i escriptora; Neus Tomas, subdirectora d’eldiario.es; Joana Gallego, directora de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB i Elisenda Rovira, periodista i editora de Media.cat.

 

Data d'actualització:  27.02.2018