• Imprimeix

Montserrat Abelló. "Visc i torno a reviure"

Montserrat Abelló. "Visc i torno a reviure"

Aquesta exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, en el marc de la commemoració del centenari del naixement de Montserrat Abelló i Soler (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014) . 

El títol de l'exposició "Visc i torno a reviure, cada poema, cada paraula. Estimo tant la vida que la faig meva moltes vegades" reprèn la divisa de la poeta i traductora Montserrat Abelló, que solia llegir en començar cada recital. 

Aquesta exposició itinerant pretén fer un recorregut significatiu per la trajectòria vital i literària de la poeta i traductora: la seva infantesa i l’aprenentatge de l’anglès a Londres, l’exili a Xile durant gairebé vint anys i la formació de la seva família, el retorn a Barcelona l’any 1960 i, finalment, la incorporació i implicació a la societat literària catalana i la defensa dels drets de les escriptores, la traducció de poetes anglosaxones –entre d’altres, Sylvia Plath, Adrianne Rich o Anne Sexton- i la publicació continuada dels seus poemaris, reunits fins l’any 2002 al volum Al cor de les paraules. Treballadora incansable, la seva tasca va merèixer premis i distincions, entre els quals el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria artística (2008). Els seus darrers tres poemaris són: Memòria de tu i de mi (2006), El fred íntim del silenci (2009) i Més enllà del parlar concís (2014). La seva obra ha estat traduïda en volums antològics al castellà, al romanès, l’hebreu i el croat, i ella mateixa va autotraduir-se a l’anglès: Fifty Love Poems.

L'exposició es va crear amb motiu de la 15a edició del Festival nacional de poesia a Sant Cugat i, enguany, s'ha actualitzat en ocasió de la commemoració del centenari del naixement de la poeta i traductora. 

  • On està disponible: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre
  • Número de jocs: 5
  • Número de panells de cada joc: 4

 

Data d'actualització:  20.02.2018