Una de les fotografies exposades

Aquesta exposició té com a objectiu visibilitzar, a través de la  fotografia, els patrons cíclics de violència que es reprodueixen en les relacions d'abús i violència masclista. La mostra il·lustra, de manera gràfica, tant les fases d'aquest denominat cicle de violència (calma, angoixa, por, lluna de mel) com la influència emocional que aquest tipus de relacions tenen sobre els nois i noies que les experimenten.

"A tu també et pot passar" va ser realitzada per l'alumnat de 4rt d’ESO de l'IES Poeta Maragall durant el curs 2015-16, en el marc d'"Altaveus x la Igualtat", un projecte de de la Fundació Aroa per tractar d'exposar la normalització social que es produeix cap a aquest tipus de violències i la necessitat de promoure una manera de relacionar-nos més igualitària i saludable.

A través d'imatges, l'exposició vol mostrar: per una banda, el cicle de la violencia; i per l'altra, l’afectació emocional de les nenes, noies i dones que la pateixen, amb imatges simbòliques que volen transmetre els sentiments i emocions fruit d’aquestes vivències d’abús i que dificulten el seu procés de recuperació.

  • On està disponible: Barcelona
  • Número de jocs: 1
  • Nombre d'imatges de cada joc: 20

 

L'exposició consta de dues parts: "Cicle de la violència" i "Sentiments i emocions".

 

Podeu consultar la distribució de les imatges en la imatge relacionada.

 

Disposició de les imatges i el text explicatiu

- 4 fotografies de 44x33cm corresponents als patrons cíclics de les violències masclistes:

A.Enamorament

B.Tensió-Acumulació

C.Tensió-Agressió

D.Lluna de mel

Cadascuna d'elles acompanyada d'1 fotografia de 26x33cm amb la distribució:

A.1. Calma

B.1 Angoixa

C.1 Por

D.1 Reconciliació

 

- 1 text explicatiu del cicle de la violència de 44x33cm

 

 

16 fotografies de 43x33cm