Federica Montseny 1905-1994

Federica Montseny volia ser, essencialment, escriptora, però la lluita política es va imposar i va marcar la seva existència. Des de la seva posició de política i sindicalista, a través dels seus articles i novel·les, va qüestionar el model patriarcal, que encara avui restringeix les llibertats de les dones, i va dedicar la seva vida a la recerca d'una autonomia individual per a ella i per a totes les seves contemporànies.

Amb el seu caràcter lluitador va aconseguir destacar com a dirigent dins d’un moviment, l’anarquista, que com tots els altres durant aquells anys, no havia promocionat les dones entre les seves files. La seva trajectòria, avançada per al seu temps, la portà a convertir-se en la primera dona ministra de l’Estat espanyol, i també va ser la primera a Europa que ocupà una cartera ministerial. Aquest fet va significar una ruptura i un important pas endavant, en fer realitat l’accés d’una dona a un càrrec fins llavors –i de fet, durant moltes dècades posteriors– negat a les dones.

L'Institut Català de les Dones ha volgut retre-li un homenatge amb les imatges i textos d’aquesta exposició, els quals són només una pinzellada de la vida d’una dona capdavantera de la lluita social i ferma defensora dels drets de les dones.

  • A on està disponible: Barcelona
  • Número de jocs: 1
  • Número de panells de cada joc: 14
Data d'actualització:  08.11.2016