Maria Teresa Vernet i Real, compromís de gènere i de modernitat

Maria Teresa Vernet i Real va ser una escriptora singular, la primera dona a guanyar el Premi Joan Crexells de novel·la l’any 1934 amb l’obra Les algues roges, que per primer cop visibilitzava la sexualitat femenina en una obra literària.

Aquesta exposició vol retre homenatge a una personalitat literària de referència tant per la modernitat dels temes com per l’estil de les seves obres. Vernet va destacar també per la defensa del paper que havia de jugar la dona en la normalització de la literatura catalana. Un cop esclatada la Guerra Civil, la seva figura es va anar dissolent com va passar amb les autores i els autors compromesos amb la catalanitat.  A partir de 1939 no va voler reeditar les seves obres i es va dedicar a la traducció de llibres i a col·laborar en diverses publicacions.

El compromís social, catalanista i de gènere el va a dur a participar activament del Club Femení i d’Esports de Barcelona –el primer club esportiu de l’Estat espanyol únicament femení–i a l’Associació d’Escriptors Catalans. 

  • A on està disponible: Barcelona
  • Número de jocs: 1
  • Número de panells de cada joc: 10

 

Data d'actualització:  08.11.2016