Aquesta exposició reconeix a les nenes la  categoria de protagonistes, amb veu pròpia, del seu esdevenir.

Per ser nena

Les nenes reuneixen tots els elements configuratius i formatius de com, en el marc de les societats patriarcals, es concep la feminitat i la vida de les dones, les seves dependències i limitacions. En definitiva, la infància constitueix un lloc comú per a la construcció del gènere mitjançant la socialització.

Estructurada a partir del cicle vital d’una nena atemporal, al llarg de la mostra s’analitzen aspectes com ara l’educació, el treball o la sexualitat i la violència en les nenes, a través d’un recull de fragments, creant un mosaic de fets, testimonis, dites, dates i imatges.

L’exposició “Per ser nena” forma part del Projecte multidisciplinari sobre les nenes iniciat l’any 2014, que va reunir diferents grups d’estudis i de recerca de la Universitat de Barcelona: Tacita Muta (Grup d’estudis de Dones i Gènere a l’antiguitat); Seminario Interdisciplinar Mujeres y Sociedad (SIMS); Grup de Recerca Consolidat en Història Medieval. Fonts i Estudis; Grup de Recerca Consolidat Creació i Pensament de les Dones; Centre Dona i Literatura; i Seminari Filosofia i Gènere.

On està disponible: Barcelona

Número de jocs: 1

Número de panells per cada joc: 13

 

Data d'actualització:  17.05.2017