• Imprimeix

Fullets de la campanya de sensibilització "Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor"

Les dones tenim dret a VIURE LLIURES de violències SEXUALS

L’Institut Català de les Dones (ICD) divulga la campanya de sensibilització “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor” per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Aquesta campanya té lloc amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Gràficament el missatge es representa amb la frase “Les dones tenim dret a VIURE LLIURES de violències SEXUALS” en una pissarra, on una ma esborra simbòlicament les paraules “violències sexuals”, posant de relleu i visibilitzant el fet que cal seguir “esborrant” aquestes violències encara massa presents en la vida quotidiana de les dones. Les violències sexuals són un tipus de violència masclista que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació de les dones.

Aquests materials, realitzats amb la col·laboració de l’entitat experta Creación Positiva, expliquen i ajuden a identificar les violències sexuals, i apoderen les dones que viuen aquestes situacions. Cal tenir present que en tots els casos l’únic responsable és l’agressor, no la víctima, i que en qualsevol relació afectivo sexual només un sí és un sí. Les violències sexuals es poden exercir en diversos àmbits: a la parella, a la feina, a les xarxes socials, a la família, al carrer i als espais d’oci. I a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais, vides i cossos amb llibertat i autonomia.

Data d'actualització:  13.11.2018