• Imprimeix

L’Institut Català de les Dones dóna suport al Congrés Càncer i Salut, organitzat per Women 360ºCongress

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha participat en l’acte d’inauguració del Congrés sobre Càncer i Salut que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Barcelona organitzat per Women 360º Congress.

11/06/2016 17:06
Inauguració congrés Càncer i salut 360ºWomen

En la seva intervenció la presidenta de l’ICD ha destacat que “és important aplicar la transversalitat de gènere a totes a tots els àmbits de les polítiques, però especialment en l’àmbit de la recerca, la investigació i la cura de les dones per procurar, no tan sols la seva curació, sinó també el benestar integral de la seva salut”. Pitarch ha subratllat que “la llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes és una eina que ens permetrà avançar en la integració del gènere en tot allò que afecta a la salut de les dones”.

La presidenta de l’ICD també ha explicat que, entre d’altres actuacions, des de l’ICD es vetllarà perquè “els instruments de planificació sanitària i els plans d’acció comunitària incorporin la perspectiva de gènere en totes les seves fases; les enquestes de salut introdueixin indicadors sensibles  a la detecció de desigualtats de salut per raó de sexe i gènere, i es garanteixi la informació destinada a les dones en relació a la salut en les diferents etapes vitals”.

En l’acte d’inauguració també hi han participat Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Gemma Tarafa, comissionada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona; Marina Geli, coordinadora del Comitè científic; el director gerent de l’Hospital de Sant Pau, Albert Salazar, i la directora de Women 360º Congress, Rosa Cuscó.