• Imprimeix

La presidenta de l’ICD inaugura l’acte de lliurament de la primera edició dels premis Talent femení

18/11/2016 20:11
La presidenta de l’ICD inaugura l’acte de lliurament de la primera edició dels premis Talent femení

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha inaugurat aquest vespre l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis Talent femení que l’entitat Talent femení associació empresarial atorga a la trajectòria empresarial, l’enginyeria, la innovació, la vinicultura, les arts escèniques i les noves tecnologies.

En la seva intervenció, Pitarch ha subratllat que “les dones tenim molt a aportar. Cap país no es pot permetre prescindir del talent femení si vol créixer i convertir-se en un país competitiu i capdavanter. El nostre país disposa d’un capital humà femení capaç de contribuir de manera molt significativa al nostre desenvolupament econòmic i social”.

En aquest sentit, la presidenta de l’ICD ha exposat que “un dels objectius prioritaris de l’ICD és incrementar el valor i la visibilització de l’emprenedoria de les dones, la carrera professional i el talent femení en el mercat de treball”. I ha explicat que “la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes obliga els poders públics a dur a terme actuacions específiques per promoure l’accés de les dones a llocs directius i de comandament, i crear un pla per incentivar les empreses a adoptar mesures específiques per garantir la representació equilibrada de dones i homes en els llocs de direcció i en els consell d’administració”.

La presidenta de l’ICD ha donat a conèixer que “les dones ocupen el 14% dels llocs directius de les grans empreses europees, mentre que a l’Estat espanyol, la mitjana és de l’11%”. I ha valorat que “amb aquestes dades no podem dir que les dones haguem trencat el sostre de vidre, mostren que la pèrdua de talent femení encara és molt elevada”.

La cerimònia, que ha tingut lloc a les Caves Vallformosa de Vilobí del Penedès ha comptat amb la conferencia de Maria Reig, empresària del sector bancari i tabaquer d'Andorra, membre del Consell d'Administració de Crèdit Andorrà i membre del Consell d'Administració de Fills de Julià Reig.

També van intervenir en l’acte d’inauguració la presidenta de Talent Femení, Susana Villagrasa; Muntsa Vilalta, directora general Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement; Sònia Recasens, diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació, de la Diputació de Barcelona, i Queta Domènec, presidenta de la Fundació Vallformosa.