• Imprimeix

La presidenta de l'ICD es reuneix amb la New York City Comission on Gender Equity

Teresa M. Pitarch exposa a New York bones pràctiques impulsades a Catalunya per a lluitar contra la violència masclista i per fomentar la igualtat de gènere

15/03/2017 22:03
NY Comission

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD)  i del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) s'ha reunit amb la New York City Comission on Gender Equity, un òrgan que dona suport a les agències de l’Ajuntament de Nova York amb l’objectiu de fer desaparèixer les barreres institucionals que es troben les dones i les nenes de la ciutat, així com ajudar a reduir la desigualtat de gènere. La Comissió la va crear l’actual alcalde, Bill de Blasio, l’any 2016.

En aquesta trobada, que ha servit per a intercanviar experiències, la presidenta del CNDC ha exposat les principals bones pràctiques que s’estan duent a terme a Catalunya, especialment pel que fa a la lluita contra la violència masclista i les mesures per fomentar la igualtat de gènere, posant de manifest que "són una prioritat del govern de Catalunya".

Per part de la New York City Comission on Gender Equity, hi han participat la Azadeth Khalili, directora executiva, i Silda Palerm, presidenta del Consell d’Administració, que han explicat les principals estratègies de la CGE.

Teresa M. Pitarch ha qualificat de "molt positives" aquest tipus de trobades, perquè compartir experiències ens permet ampliar coneixements per enriquir les nostres pròpies polítiques".

Trobada de dones catalanes establertes als Estats Units

La presidenta del CNDC s'ha trobat també amb una vintena de dones catalanes establertes als Estats Units per posar en comú bones pràctiques i accions efectives que les seves empreses estan duent a terme actualment. Seguint el tema de la 61CSW "L'apoderament de les dones en el canviant món del treball", s’han debatut aspectes vinculats amb les dificultats per assolir determinats llocs de treball des del punt de vista empresarial: de l’àmbit sanitari, de serveis, jurídic, tecnològic, etc.

Els reptes que les dones han compartit, són, principalment, que:

  • Treballar amb els homes és essencial
  • Fomentar el talent femení a l’empresa és una inversió a curt termini
  • La humanització dels horaris
  • Mesures de conciliació i coresponsabilitat

Per donar resposta a aquests reptes, una de les propostes que ha sorgit ha estat la creació d’una guia de bones pràctiques i d’un assessorament permanent del govern a les empreses que vulguin implementar mesures d’igualtat efectiva entre dones i homes tal i com estableix la llei catalana.