• Imprimeix

Pitarch “El talent femení, la cultura de les dones, el lideratge femení és una eina imprescindible per al benestar i la prosperitat del món”

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, va fer la cloenda del 4t acte d’internacionalització, organitzat per la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM), que va tenir lloc sota el tema “Com fer negocis a la Xina al segle XXI?”

12/05/2017 12:05
presidenta

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch

Pitarch va subratllar que “a Catalunya tenim dones amb molt talent i esperit emprenedor, però sobretot, tenim moltes dones creadores i impulsores de projectes empresarials amb vocació de projecció exterior. No obstant això, les dones trobem encara moltíssimes dificultats i entrebancs en les nostres carreres professionals. Dificultats inherents al gènere que s’afegeixen a les dificultats com a empresàries per accedir als mercats exteriors”. 

Per a la presidenta de l’ICD, “les dones som el veritable mercat emergent. Per això, cal adreçar les polítiques d’igualtat, d’apoderament, a les dones emprenedores. Les empreses gestionades per dones són més competitives i obtenen millors resultats i desenvolupen projectes més compromesos socialment”.

És per aquesta raó, va explicar Teresa M. Pitarch, que “des de l’ICD, juntament amb la Cambra de Comerç, hem impulsat la Plataforma de Conselleres i Directives, on la pròpia dona professional, empresària, directiva, emprenedora, pot fer evident el seu talent, i el Cercador d’Expertes”. 

Finalment, la presidenta de l’ICD va reivindicar que “no és possible una societat avançada sense igualtat efectiva entre dones i homes. Catalunya només serà un nou Estat europeu avançat si és capaç de ser capdavantera i referent en les polítiques d’igualtat entre homes i dones. Cal exportar el nostre model d’igualtat efectiva en terres de negoci emergents. El talent femení, la cultura de les dones, el lideratge femení és, avui per avui, una eina imprescindible per al benestar i la prosperitat del món”.