• Imprimeix

L’Institut Català de les Dones rep Pru Goward, ministra del govern de l’estat australià de Nova Gal·les del Sud

02/11/2017 13:11
Ministra

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha rebut aquest matí Pru Goward, ministra del govern de l’estat australià de Nova Gal·les del Sud i han mantingut una reunió amb l’objectiu d’intercanviar experiències i coneixement sobre actuacions en el camp de la lluita contra la violència masclista i l’impuls de la igualtat efectiva de dones i homes. Goward és actualment ministra responsable de Serveis Comunitaris i Família, de Prevenció de Violència masclista i Agressions sexuals, i d’Habitatge Social.

També han participat en la reunió, Marina Falcó, directora general de Relacions Exteriors de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea; Montserrat Escudé, Sergent Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà, i Judith Avellaneda, del Grup Central d’Atenció a la Víctima, de Mossos d’Esquadra; i Esteve Llitrà, Cap de Servei de Polítiques d’Igualtat de Gènere i Assessorament Jurídic de l’ICD.

Anteriorment a la cartera de la qual és responsable actualment, Pru Goward ha estat ministra de Salut Mental, d'Investigació Mèdica, de Planificació, i ministra de dones. També ha estat viceministra de Salut. Abans de formar part del Parlament, va ser Comissària d'Austràlia contra la Discriminació Sexual i també Comissària contra la Discriminació per l’Edat. En el marc de la Comissió de Drets Humans i Igualtat d'Oportunitats ha treballat per la defensa dels permisos de maternitat i l'equilibri entre la vida laboral i la vida personal.

Va treballar durant 19 anys a la cadena ABC com a periodista i comentarista política nacional per a la televisió i la ràdio. Ha rebut diversos premis de periodisme, incloent-hi el Walkley Award, el màxim honor del periodisme. Portaveu del Govern en els Jocs Olímpics de Sydney 2000 i responsable de la gestió dels mitjans de comunicació de les trenta agències governamentals de la Commonwealth, son algunes de les altres responsabilitats que ha tingut.

Nova Gal·les del Sud és l’estat més poblat d’Austràlia, amb 7’5 milions d’habitants, amb capital a Sidney, i amb una economia basada de manera creixent en les tecnologies de la informació i els serveis financers, juntament amb l’energia eòlica.