• Imprimeix

El Consell Nacional de les Dones presenta a nivell internacional les polítiques per impulsar una Agenda 2030 feminista a Catalunya

15/03/2018 19:03
NNUU
La presidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), Núria Balada, ha presentat, en el marc de la 62a Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de l’ONU les noves estratègies que s’han incorporat a Catalunya per fer polítiques feministes el màxim d’eficaces i que donin la millor resposta possible a les necessitats de les dones. La CSW és el fòrum de més alt nivell en l’àmbit de les polítiques de dones i se celebra aquests dies a Nova York centrat en les dones rurals i en la visibilització de les dones en els mitjans de comunicació.
 
Balada, en el marc  de la jornada “Agenda 2030 a Catalunya, experiències de treball comunitari del CNDC” ha posat de relleu la manifestació mundial de fa una setmana per reivindicar els drets de les dones i ha expressat que “ha estat una vaga que ha fet història i ens dona forces”.
 
La presidenta del CNDC i de l’Institut Català de les Dones (ICD) ha destacat que“Catalunya està desenvolupant un Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 i complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Creiem que necessitem, més enllà de l’objectiu específic d’igualtat de gènere, una mirada  feminista sobre tots els ODS, i aconseguir introduir la transversalitat de gènere i incidir en totes les polítiques públiques”.
 
Una delegació de representants d’entitats del CNDC participa a la 62a Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de l’ONU. El CNDC, òrgan de participació de 386 entitats, ha organitzat avui aquesta jornada en el marc del Fòrum de les ONG de la CSW62 per visibilitzar el seu rol per avançar en l’Agenda 2030 feminista a Catalunya.

També hi ha intervingut Núria Ramon, la vicepresidenta del CNDC i directora de l’ICD, qui ha donat a conèixer el Programa de dones del món rural i marítim de Catalunya 2016-2020; Sílvia Aldavert, coordinadora del Grup de Treball dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i Agenda 2030 del CNDC qui ha parlat de l’experiència d’aquest organisme per aconseguir una Agenda 2030 feminista. I Marta Casamort, de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, ha exposat l’experiència de la cooperació catalana posant en el centre els drets humans de les dones i els feminismes del sud i les experiències pel que fa al moviment de dones rurals.

Han presentat experiències de treball comunitari del CNDC pel que fa a drets sexuals i reproductius i violències masclistes; emprenedoria i treball des de l’economia feminista; feminismes i dones als mitjans de comunicació; igualtat de gènere i apoderament de les dones rurals, les següents expertes: 
 
·         Montse Pineda, coordinadora del Grup de Treball Salut Del CNDC
·         Neus Pociello, del Grup de Treball Violències Masclistes del CNDC
·         Núria Viñas, coordinadora del Grup de Treball Dones i Empresa del CNDC
·         Susana Villagrasa, de Talent Femení i membre del CNDC.
·         Alícia Oliver, coordinadora del GT Participació Internacional del CNDC
·         Isabel Muntané Rodríguez, d’Almena Cooperativa Feminista SCCL
·         Joaquima Alemany, de Dones per la Llibertat i la Democràcia i membre del CNDC
 
El CNDC presenta al 62 període de sessions de la CSW una Declaracióon revisa la participació, accés i representació de les dones als mitjans de difusió i a les tecnologies de la informació i les comunicacions.
 
La CSW és un òrgan mundial de formulació de polítiques dedicat exclusivament a la promoció de la igualtat d’oportunitats i l'apoderament de les dones. Cada any reuneix representants dels estats membres, entitats de l’ONU i organitzacions no governamentals consultives, com és el CNDC, per analitzar els progressos i fixar els reptes de futur a nivell mundial.

Núria Balada ha explicat l'aplicació de la transversalitat de gènere a l'Agenda 2030 per acomplir els Objectius de Desenvolupament Sostenible Més de 50 representants internacionals assisteixen a una jornada on s’ha exposat l’experiència catalana per crear una Agenda 2030 amb mirada feminista