• Imprimeix

La presidenta de l’ICD participa en l’acte Premis (RE)Imagina’t que organitza l’Observatori de les Dones i els Mitjans de Comunicació

25/04/2018 11:04
REimagina't

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balda, ha participat en l’acte de lliurament de la novena edició dels Premis (Re)Imagina’t que organitza l’Observatori de les Dones i els Mitjans de Comunicació. 

(Re)Imagina’t, projecte que té el suport de l’ICD, impulsa el debat sobre els mecanismes de construcció dels discursos audiovisuals per tal de superar el paper del sexisme en l’articulació de la publicitat, els informatius i la ficció dels mitjans audiovisuals. Amb la complicitat dels centres educatius, l’alumnat elabora guions, story-boards i peces audiovisuals relacionades amb aquest tema.

En l’acte de lliurament dels Premis s’estrenen el vídeos realitzats pels grups de nois i noies que hi han participat amb la seva creativitat així com amb la seva reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció de rols de gènere. La nova edició del concurs (RE) Imagina’t ha reunit un conjunt de guions i peces plenes de la creativitat fresca i desacomplexada pròpia de la mirada dels i les joves que hi han participat.

Aquest any s’han manifestat ben clarament els interessos plurals dels nois i les noies, que ens parlen, a través de les seves creacions, de les alertes contra el masclisme, de la necessitat de ser corresponsables de les tasques domèstiques, de l’expressió lliure de les orientacions sexuals, de la necessitat de superar l’ús del cos de les dones com a objecte, així com dels prejudicis associats als rols sexistes, entre molts altres temes. I s’ha revelat també clarament que ells i elles estan disposats a canviar el relat i així ho demostren, tot canviant les normes que tenen a veure també amb els usos dels llenguatges.