• Imprimeix

Els Premis literaris de Cadaqués recorden la poeta Quima Jaume en el 25è aniversari de la seva mort

02/05/2018 14:05
PremisCadaques2018

La directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon, ha participat aquest cap de setmana en l’acte de lliurament dels Premis literaris Cadaqués a Rosa Leveroni (poesia), Cadaqués a Quima Jaume (trajectòria literària) i Cadaqués a Carles Rahola (periodisme).

Enguany, aquests premis han commemorat el 25è aniversari de la mort de la poeta cadaquesenca, Quima Jaume, a qui s’ha recordat en l’acte amb un recital dels seus poemes a càrrec de l’actriu Francesca Masclans.

Premi Cadaqués a Quima Jaume

L’escriptora Susanna Rafart ha guanyat el premi de Reconeixement a la trajectòria literària, el premi Cadaqués a Quima Jaume. Aquesta escriptora compta amb una obra molt sòlida tant el camp de la poesia, com en el de la prosa i l’assaig, que han estat traduïdes a diverses llengües. També ha obtingut el premi Carles Riba de poesia o el Cadaqués a Rosa Leveroni.  El seu últim llibre publicat és La fugida d’urània, un relat en prosa poètica que descriu la Barcelona del 1888 (Exposició Universal).

Premi Cadaqués a Rosa Leveroni

La poeta i vídeo-artista Ester Xargay és la guanyadora del premi de Poesia Catalana, Premi Cadaqués a Rosa Leveroni, que serà publicat per l’editorial Meteora.

En aquest acte també s’atorga el premi de periodisme Cadaqués a Carles Rahola, que ha estat per a Joan Armangué i l’article Pelai Sala i Berenguer: el cadaquesenc de Santiago de Xile, publicat el 8 d’agost de 2017 al setmanari Empordà.