• Imprimeix

El Govern condemna l'homicidi d'una nena a Vilanova i la Geltrú presumptament víctima de la violència masclista

08/06/2018 14:06

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna l’homicidi masclista d’una nena a Vilanova i la Geltrú (Garraf) presumptament a mans d’un veí i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha reiterat la determinació del Govern en l’erradicació de la violència masclista a través de la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les víctimes de la violència masclista.  

La presidenta de l’ICD també ha manifestat que “com a societat hem de treballar des de tots els sectors per a què la violència masclista no sigui possible. La violència masclista és estructural a la nostra societat i això significa que està naturalitzada i costa d’identificar. És urgent deconstruir els imaginaris que la fan possible”.

Balada ha insistit en el fet que “la principal causa de la violència masclista és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure, a la seva sexualitat, als seus espais, drets, llibertat i autonomia”.

L’ICD posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista i el seu entorns el servei especialitzat 900 900 120. Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.