• Imprimeix

L’Institut Català de les Dones organitza un acte de rebuig a la violència masclista institucional i les violències sexuals arran del cas La Manada

El Palau Robert acull Les #dones #PrenemLaParaula: #NomésSíÉsSí, una lectura de textos de periodistes i autores que denuncien les violències sexuals

26/06/2018 14:06
20180622prenemlaparaula

L'Institut Català de les Dones, amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, va organitzar una lectura de textos contra la violència masclista institucional que va omplir els jardins del Palau Robert de Barcelona. La presidenta de l’ICD, Núria Balada, va obrir l’acte Les #dones #PrenemlaParaula: #NomésSíÉsSí amb una reivindicació dels drets de les dones i contra les violències sexuals. També hi va intervenir el director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Joan-Elies Adell.

#PrenemlaParaula. Paraules d’ahir i veus d’avui a favor dels drets de les dones i contra les violències sexuals ha denunciat la violència masclista institucional posant en diàleg autores actuals, que han escrit sobre aquesta violència arran de la sentència del cas La Manada, amb escriptores de la història de la literatura catalana que han reivindicat els drets de les dones.

En primer lloc, autores contemporànies van llegir textos de Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Abelló i Amparo Poch, de qui el Govern de la Generalitat celebra enguany commemoracions, i també de Caterina Albert, Aurora Bertrana,  Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda o Montserrat Roig. Van participar Silvia Bel, Carme Arenas,  Mireia Calafell, Blanca Llum Vidal, Tònia Passola, Marta Nadal, Anna Capmany, Maria Antònia Massanet, i Clara Queraltó.

Seguidament, la periodista Cristina Fallarás, va explicar el neixement de la iniciativa #Cuentalo de denúncia d’agressions sexuals que té lloc a les xarxes socials. Van llegir textos propis contra les violències sexuals en relació amb el cas de la Manada les autores i periodistes: Alba Alfageme, Marina Subirats, Meritxell Campmajó, Assumpta Clopas, Elisenda Rovira, Susana Pérez, Míriam Cano, Isabel Muntané i Bel Olid.

L’acte va ser conduït per l’actriu Estel Solé i va tancar una emotiva actuació musical de Lídia Pujol.