• Imprimeix

L’Institut Català de les Dones distingeix dues recerques de batxillerat amb perspectiva de gènere

Núria Balada ha lliurat els guardons dels Premi UVic- Institut Català de les Dones

27/06/2018 14:06
Premis UVIC ICD

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, va lliurar ahir vespre el Premi Universitat de Vic Institut-Català de les Dones en el marc dels guardons anuals que atorga aquesta universitat als millors treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. L’acte ha estat presidit pel vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement, Jordi Villà.

L’objectiu de l’ICD amb aquesta iniciativa és fomentar els treballs de recerca amb perspectiva de gènere entre l’alumnat, i incorporar les aportacions de les dones al coneixement, promoure la prevenció de violències masclistes i l’avenç en igualtat efectiva de dones i homes.

El Jurat ha seleccionat el treball “Estudi del masclisme aplicat a les dones en el món del manga i les sèries anime en l’actualitat”, de Tomàs Moreu, de l’IES Voltreganès (Les masies de Voltregà), i “Urbanisme en femení: Barcelona-Chicago”, on Xènia Bellet de IES Joan Boscà (Barcelona) compara aquestes dos ciutats amb perspectiva de gènere.

La dotació econòmica total del Premi UVIC-Institut Català de les Dones és de 1.500 euros a repartir a parts iguals entre les recerques guanyadores. En tots els premis d’aquesta edició, s’hi han presentat161 treballs, tretze més que en l’edició passada, provinents de 126 centres de 35 comarques catalanes. L’objectiu és facilitar la incorporació a la formació universitària tot incentivant les vocacions científiques i promovent el gust per fer recerca.