• Imprimeix

L’ICD dóna suport a la Jornada “Parlaments amb perspectiva de gènere per a garantir la igualtat efectiva de dones i homes”

17/09/2018 19:09

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha moderat aquesta tarda la taula rodona “Fer avançar la igualtat de gènere: la visió de les diputades” que ha tingut lloc avui al Parlament de Catalunya en el marc de la Jornada “Parlaments amb perspectiva de gènere per a garantir la igualtat efectiva de dones i homes”. Hi han participat Linda Fabiani, vicepresidenta del Parlament Escocès; Mary Fee, membre de la Comissió de Drets Humans i Igualtat del Parlament Escocès i Lenita Freidenvall (Universitat d’Estocolm).

El president del Parlament, Roger Torrent, ha obert la jornada parlamentària amb la sessió “El règim de gènere dels parlaments” que ha comptat amb les intervencions de les professores Sarah Childs (Birkbeck-Universitat de Londres), Fiona Mackay (Universitat d’Edimburg), Lenita Freidenvall (Universitat d’Estocolm) i Josefina Erikson (Universitat d’Uppsala), co-coordinadora de la GenParlNet, xarxa de recerca d’institucions parlamentàries amb perspectiva de gènere juntament amb Tània Verge (Universitat Pompeu Fabra), qui ha moderat la sessió.

La Jornada ha continuat amb dues taules rodones més. La primera amb el títol “Fer avançar la igualtat de gènere: la visió del personal parlamentari”. Hi han intervingut: Paul Evans, lletrat de comissions de la Cambra dels Comuns (Parlament del Regne Unit); Aneela Mckenna, responsable d’Igualtat del Parlament Escocès; Josefina Erikson (Universitat d’Uppsala) i Anna Björk, consultora d'Oxford Research (Hèlsinki). Aquesta sessió ha comtpat amb la moderació de Mireia Mata, directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya.

Per tancar la Jornada, ha tingut lloc la primera sessió de la XII legislatura del cicle «La igualtat efectiva de dones i homes, un repte de país» amb les ponents Barbara Limanowska, experta sènior en transversalitat de gènere de l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere (EIGE); Tiina Kukkamaa-Bah, cap de la Unitat de Governança Democràtica i Gènere de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i Ernest Urtasun, membre de la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu. 

La Jornada continuarà demà amb la sessió “Institucions compromeses, exemples d’igualtat efectiva” on la presidenta de l’ICD, Núria Balada, presentarà la sessió “Europa davant la igualtat: institucions i polítiques públiques”, on intervindran Barbara Limanowska, experta sènior en transversalitat de gènere de l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere (EIGE) i Josefina Erikson (Universitat d’Uppsala). Per acabar, intervindrà Raquel Serrana, professora del Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UB, que serà presentada per Mireia Mata.