• Imprimeix

Nova coordinadora de l'Institut Català de les Dones a Barcelona i la Catalunya Central

11/10/2018 13:10
Rosa Codina

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha designat Rosa Codina Casas com a coordinadora territorial de l’ICD a Barcelona i la Catalunya Central. Codina és llicenciada en pedagogia i experta en polítiques d’igualtat efectiva de dones i homes en l’àmbit laboral d’organitzacions, ens locals i empreses.

La nova coordinadora desplegarà les polítiques per a la igualtat efectiva de dones i homes i per a l’erradicació de la violència masclista a les comarques de Barcelona i la Catalunya Central. En aquest territori serà la responsable de dinamitzar la participació social de l’associacionisme femení, entre d’altres sectors, a les polítiques de gènere del Govern de la Generalitat.

Per altra banda, a nivell de Catalunya, desenvoluparà les actuacions de l’ICD per a fomentar la igualtat en el camp de l’empresa i també les accions per enfortir les polítiques d’igualtat i de suport a les dones que efectuen els ens locals a través de la xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Els SIAD són 102 serveis de les poblacions amb més de 20 mil habitants que ofereixen informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones i fan sensibilització, prevenció i detecció de les situacions de violència masclista.

Codina ha treballat en els darrers nou anys en projectes per a fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’àmbit laboral, especialment en la realització de plans d’igualtat a les empreses, organitzacions i entitats locals com a cap de Secció de Programes de Foment de la Igualtat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Anteriorment havia treballat com a tècnica de projectes d’inserció laboral per a persones amb especials dificultats d’inserció al mercat de treball i/o en situació de vulnerabilitat social.

La persona designada, Rosa Codina Casas, és una experta en polítiques d’igualtat en l’àmbit laboral