• Imprimeix

L’Institut Català de les Dones i Enderrock impulsen les dones cantautores catalanes en el número de novembre

06/11/2018 13:11
Enderrock

La directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon i la directora de la revista Enderrock, Helena Morén, han presentat el CD “Dones I cançons” vol. 6 que aquesta publicació divulga el mes de novembre. Aquest CD recopilatori, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, presenta l’actualitat de l’escena musical en clau femenina.

 Alhora, la revista té com a protagonistes les dones que fan músiques i les entrevistes són íntegrament a artistes dones, com Pavvla, The WOM's Colllective, Big Mama, Mafalda, Marta Knight o Clara Peya. Als perfils també es parla de propostes com les de The Sey Sisters, Lady Witch, Dàcil, Clara Gorrias, Paula Valls o Sabina Witt.

L’ICD i Enderrock col·laboren des de l’any 2013 amb l’objectiu d’impulsar la visibilitat i el reconeixement del talent de les dones, donar a conèixer l’empremta i l’expertesa de les dones en el panorama musical actual i reconèixer la diversa i rica tradició musical de cantants catalanes, l’emprenedoria i les carreres professionals de les dones a la cançó.

La Llei 17/2015 d'igualtat efectiva entre dones i homes determina que cal fer visibles les aportacions culturals i l’experiència de les diferents creacions artístiques de les dones per tal de donar a conèixer tot el seu bagatge cultural i creatiu; fer emergir els pensaments i les experiències de les dones, i facilitar a les dones que ocupin l’espai que es mereixen dins la producció cultural catalana.  

 

Es presenta el sisè CD “Dones I cançons”