• Imprimeix

L’Institut Català de les Dones i la URV atorguen el Premi al millor treball de recerca de secundària amb perspectiva de gènere

06/11/2018 12:11
Premi Batxillerat i gènere

La  coordinadora de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Tarragona, Lidia Bargas, ha lliurat avui el premi Maria Helena Maseras a treballs de recerca en estudis de gènere i dones a l’alumne  Andreu Rauet, de l’Institut Joan Puig i Ferrater, amb el seu treball “Rosa Rauet Riera. La vida d’una dona que trenca els esquemes de la seva època”.

 

El premi Maria Helena Maseras a treballs de recerca en estudis de gènere i dones ha estat atorgat en el marc dels Premis Consell Social Universitat Rovira i Virgili (URV) a treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior amb l’objectiu de promoure la inclusió de la perspectiva de gènere en la recerca i així contribuir a avançar en la igualtat efectiva de dones i homes.

 

A més del guardó lliurat per Lidia Bargas, han lliurat els premis el president del Consell Social Joan Pedrerol; la rectora de la URV, Maria José Figueras; Jean Marc Segarra, director adjunt dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona; i Carles Pellicer, alcalde de Reus.

El jurat dels Premis Consell Social URV a treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior, ha estat integrat aquest any per Joan Pedrerol (president), Victòria Arija, Maite Blay,  Joan Miquel Canals, Antonio Carreras, Joan Enric Carreres,  Joan Fuster, Ángel Luís Miguel, Rafael Muñoz, Inma Pastor, Jean-Marc Segarra, Robert Vendrell i Jordi Gavaldà (secretari) i ha avaluat un total de 71 candidatures presentades a les cinc modalitats dels premis.

Aquest premi és fruit del conveni signat entre l’ICD i la URV per promoure i introduir la perspectiva de gènere en el coneixement, i que es tinguin en compte i es visibilitzin les aportacions de les dones en tots els àmbits.