• Imprimeix

Acte de reconeixement a dones supervivents de violència masclista i en memòria de les assassinades

21/11/2018 11:11
Acte supervivents

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha llegit aquest matí el Manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones en el marc de l’Acte de reconeixement a dones supervivents de violència masclista i en memòria de les assassinades.

La lectura ha tingut lloc davant la façana de la seu a Barcelona de l’ICD i sota un llaç lila realitzat en patchwork per dones dels Centres Penitenciaris Wad-Ras i Brians. Hi han participat algunes representants d’entitats i institucions que treballen per a l’erradicació de la violència masclista i el personal de l’Institut Català de les Dones.

Enguany, el Manifest se centra en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El seu contingut, redactat per la periodista Ariadna Oltra, ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes i serà llegit en els actes institucionals que s’organitzen a tot el territori al voltant del dia 25 de novembre.

A continuació, Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba, ha inaugrat l’exposició ‘’De l’ombra a la llum’’, que actualment s’exhibeix a la seu de l’ICD de la Pl. Pere Coromines de Barcelona (Raval) i mostra el treball de l’artista Maria Espeus, qui retrata 15 dones supervivents de la violència masclista.

Tot i que elles han estat a l’ombra, ara es mostren davant la càmera amb valentia i sense complexos. Cinc de les participants del taller de fotografia i paraula ‘’De l’ombra a la llum’’ mostren la seva visió sobre els efectes de la violència masclista. Elles han convertit la càmera de fotografia en una eina d’empoderament.

L’exposició es podrà visitar fins el proper 11 de desembre, de dilluns a dijous, de 9h a 19h, i divendres de 9h a 16.30 h.