• Imprimeix

Acte institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones a les Terres de l'Ebre

27/11/2018 13:11
TE25N

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, han presidit l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones a comarques de les Terres de l’Ebre.

A l’acte hi han assistit 600 alumnes de 3r d’ESO del territori. L’alumnat dels instituts ha estat l’encarregat de llegir el Manifest unitari d’aquesta commemoració. El seu contingut, redactat enguany per la periodista Ariadna Oltra, ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes i serà llegit en tots els actes institucionals que s’organitzen al voltant del dia 25 de novembre.

En l’acte, l’alumnat de l’Escola Municipal de Teatre han interpretat una obra de teatre. Ha finalitzat amb l’actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian que interpretaran els temes “Fràgil” i “Sóc com sóc”. 

A través d’aquesta mateixa obra de teatre es treballarà la igualtat efectiva de dones i homes i la prevenció de la violència masclista amb l’alumnat dels instituts Cristòfol d’Espuig, de Tortosa, els Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita, i l’ Institut de Roquetes. Es tracta d’una iniciativa en el marc del projecte “Teatre per la igualtat” que l’ ICD va impulsar l’any 2013.

Han participat en la commemoració tot l’alumnat de 3r d’ESO del territori a través del projecte impulsat per l’Institut Català de les Dones “Teatre per a la Igualtat”