• Imprimeix

L’ICD acull la presentació del Grup de Treball Dones Visibles del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-documentalistes de Catalunya

22/11/2018 12:11

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, acompanyada de la responsable del Centre de documentació “Joaquima Alemany i Roca” de l’ICD, Montse Argente, ha fet la benvinguda a les persones que han assistit a l’acte de presentación pública del Grup de Treball Dones Visibles del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-documentalistes de Catalunya (COBDC).

Hi han participat en l’acte: Marga Losantos, presidenta del COBDC, i Antonia Reyes, coordinadora del Grup de Treball.Hi han assistit, entre d’altres: Adela d’Alòs de La Fundació Biblioteca Social, Núria Jornet i Miquel Térmens, de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació -UB-, personal de l’Institut Català de les Dones i altres professionals de biblioteques públiques, universitàries o especialitzades.

Aquest grup de treball se centrarà, entre d’altres assumptes, en les violències masclistes a les biblioteques, la visibilització de les primeres professionals bibliotecàries i la visibilizació del femení en l’apartat tècnic (denunciant la subordinació del llenguatge en la normativa RDA que només permet designadors de relació en masculí, impossibilitant posar Autora, Il·lustradora, etc. quan es cataloga).

Son integrants del GT Dones Visibles: Antonia Reyes, Iria Aparicio, Montse Argente, María José Sola i Montserrat Terrones. Més información a: www.cobdc.net/donesvisibles @GTDonesCOBDC