• Imprimeix

La UAB rep el doble de candidatures respecte la passada edició per als Premis als millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere

27/11/2018 12:11

La directora executiva de l'Institut Català de les Dones, Núria Ramon, ha participat en l’acte de lliurament dels Premis de la UAB als millors Treballs de Fi de Grau amb perspectiva de gènere. L’objectiu d’aquest guardó que convoca per tercera vegada  l'Observatori per a la Igualtat de la UAB és incentivar la recerca amb aquesta perspectiva. Hi han intervingut la vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno, i la directora de l'Observatori, Joana Gallego.

Segons Núria Ramon, “aquests premis impulsen una societat que incorpori els sabers, les experiències i l’expertesa de les dones.  Posen en valor les pràctiques femenines i les contribucions que les dones han fet al llarg de la historia. Aquest no és un tema menor, és l’eix central de la transformació social que ha de posar punt i final a les discriminacions envers les dones, i a la violència masclista com a màxima expressió de la desigualtat per raó de sexe”.

La directora de l’ICD també ha destacat que la iniciativa dels premis “vol fomentar noves mirades per proposar noves maneres d’entendre les relacions entre dones i homes i augmentar el coneixement científic, social i humà mitjançant la incorporació de la perspectiva de gènere”.
 
En aquesta edició s'hi han presentat 93 Treballs de Fi de Grau -gairebé el doble que en l'edició passada- de diverses facultats de la UAB, dels quals se n'han premiat 27. Com a novetat, enguany els premis als millors TFG amb perspectiva de gènere han comptat amb una dotació econòmica total de 1.000 €, que es repartiran entre els treballs guanyadors de cadascun dels àmbits de coneixement:

 -Ciències, Biociències i Enginyeria (aquest àmbit ha quedat desert)

 -Ciències de la Salut, que ha guanyat Ariadna Tigri, del Grau d'Infermeria, amb un treball sobre les vivències de les dones víctimes de violència masclista titulat "Vivències de les dones víctimes de violència masclista sobre l'atenció sanitària rebuda", tutoritzat per Juan Manuel Leyva.

 -Ciències Socials i Jurídiques, que ha guanyat Nabila Elisabeth Zbairi, del Grau de Dret, amb un TFG sobre el delicte d'"starling" titulat "El delito de stalking desde una perspectiva de género. Análisis de la respuesta judicial-penal", tutoritzat per Lorena Garrido.

-Arts i Humanitats, que ha guanyat Núria Martín, del Grau d'Història de l'Art, amb un TFG sobre el cos com a catalitzador i les identitats durant el tardofranquisme i la transició titulat "El cuerpo como catalizador. Sobre prácticas performativas e identidades durante el tardofranquismo y la Transición española", tutoritzat per Maria Garganté.

Per facultats, on s'ha presentat més treballs a aquests premis ha estat a la Facultat de Ciències de la Comunicació, a la de Filosofia i Lletres, a la de Dret i a la de Psicologia.