• Imprimeix

L’ICD ofereix el taller “Desmuntem estereotips de gènere” a les persones guanyadores de les Beques Carnet Jove del programa Connecta’t

06/09/2018 11:09
Formacio Carnet Jove

L’Institut Català de les Dones ha ofert el taller “Desmuntem estereotips de gènere” a un grup de joves que estan fent pràctiques professionals, o que les han fet en passades edicions, com a guanyadors/res de les Beques Carnet Jove del Programa Connecta’t de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu és impulsar una visió crítica i facilitar coneixement sobre la importància de superar els estereotips de gènere i fer productes comunicatius no sexistes per poder avançar en una societat on dones i homes gaudeixin d’una igualtat efectiva.

El taller té una durada de 5 hores i aprofundeix en el coneixement d’allò que determina la llei d’igualtat efectiva de dones i homes en els camps de la comunicació i la cultura; els conceptes bàsics de la igualtat  i el gènere, així com la discriminació de gènere en la societat i els àmbits professionals on desenvolupen les seves pràctiques i activitat professional.

La directora de l’ICD, Núria Ramon, ha donat la benvinguda als i les participants en el curs, que també han realitzat una visita al Centre de documentació Joaquima Alemany i Roca, especialitzat en temes de gènere.

Aquesta formació forma part del Pla Director de Formació en Equitat de Gènere de Catalunya amb l’objectiu de normalitzar la incorporació de la perspectiva de gènere a tots els nivells i àmbits de les polítiques públiques i accelerar les transformacions per assolir la igualtat efectiva de dones i homes.

Aconseguir la igualtat efectiva de drets de dones i homes i l’erradicació de la violència masclista són objectius fonamentals del Govern de la Generalitat i de totes les seves actuacions.

Les Beques Carnet Jove abracen 12 convocatòries en les categories de còmic, acció social, disseny, ràdio, lletres, fotografia, realització, vestuari, caracterització, ambientació, muntatge musical i esport.

El Programa Connecta't ofereix propostes culturals, creatives i participatives per afavorir la participació dels i les joves que formen part del programa i obrir-los portes cap al món professional, fomentant, entre d'altres, la creativitat i valors.