• Imprimeix

L'ICD participa en l'acte de lliurament del premi al millor treball de recerca de batxillerat en estudis de dones i gènere de la URV

30/11/2017 19:11
Premis TFG URV

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha participat en l’acte de lliurament dels premis als millors treballs de recerca de batxillerat que otorga el Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

En total, onze noies i nois han rebut els premis pel treball de recerca que van fer quan cursaven batxillerat o un cicle formatiu de grau superior, el curs passat. L'estudiant Elisa Ortí, de l’Institut Ramon Berenguer IV, ha estat la guanyadora del premi Maria Helena Maseras al millor treball de recerca de batxillerat en estudis de dones i gènere, amb el seu treball “La ruptura del silencio. Historia de la mujer en la literatura espanyola”.

En la modalitat Maria Josepa Massanés, dels àmbits d’Arts i Humanitats i Ciències Socials i Jurídiques els guanyadors han estat: Ingrid Comí, de l’Institut Els Alfacs per “L’amor als contes”; Paula González, de l’Institut Deltebre, per “Dignitat en l’últim sospir: l’eutanàsia, solució i problema?”; Óscar Hernández, de l’Institut Baix Camp per “Aproximació a l’exili republicà, el cas del Mexique”, i Adriana Romeo, de l’Institut Jaume Huguet pel treball “De tradició a patrimoni”.

En la modalitat Rafael Battestini de l’àmbit de Medicina i Ciències de la Salut i la Vida, s’han endut el premi Sara Correa, de l’Institut  Baix Camp pel treball “Créixer en color”,  i Pol Clivillé, del Col·legi La Salle-Reus,  per “Ingesta de contaminants químics emergents pel consum de peix i marisc”.

Pel que fa als premis Eduard Saavedra, en la modalitat de Ciències, Enginyeries i Arquitectura, han estat per: Àngel Piera de La Salle-Reus pel seu treball “El món de la robòtica”, Jaume Espuis de l’Institut Terra Alta, per “La construcció d’un drone” i Viorel Ciohodaru, de l’Institut Manuel Sales i Ferré, pel treball “Què bevem, un estudi sobre la qualitat de l’aigua”.

Finalment el Premi Rodrigo Miralles de l’àmbit de compromís social i solidaritat ha estat per Enric Simó, també de l’Institut Manuel Sales i Ferré pel treball “Lladres de dades a l’era digital”.

Durant l’acte, els estudiants han demostrat la seva preparació per comunicar i han fet una breu exposició del seus treballs en tres minuts, després de recollir el  premi, que consisteix en un ordinador portàtil i un ajut en l’import dels crèdits matriculats en el primer curs d’alguna de les titulacions oficials, fins a un màxim de 1.500 euros. Els centres de secundària respectius han rebut un xec de 300 euros per material didàctic o bibliogràfic. 

A més a més de Núria Balada, també han pres part en aquest acte: el president del Consell Social Joan Pedrerol; el rector de la URV Josep Anton Ferré; Joaquim Medina, director adjunt dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Tarragona, Manuela Cid, directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre i la responsable de l’Observatori de la Igualtat de la URV, Inma Pastor, a més d'alcaldes i regidors dels municipis dels joves premiats i de professors, familiars i amics dels guardonats.