Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Serveis  > Atenció a les dones
 

Atenció a les dones

Les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre ofereixen informació i orientació sobre serveis i recursos per a les dones de qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, separacions i pensions o violència masclista. Des d'aquestes oficines es facilita la informació o es deriva cap a les entitats i organismes que en són responsables.

També s'ofereixen serveis gratuïts d'atenció psicològica i assessorament jurídic. Les cites es concerten prèviament i per accedir al servei s'ha de trucar a l'oficina d'informació corresponent.


Servei d'assessorament jurídic

L'Institut Català de les Dones ofereix a les dones un servei presencial i gratuït d'assessorament jurídic que assessora i orienta sobre assumptes jurídics d'interès per a les dones, principalment sobre temes de separacions, custòdies d'infants, incompliments de pensions i règims de visites, agressions sexuals i violència contra les dones.

El servei d'assessorament jurídic també inicia els tràmits per a l'obtenció de la justícia gratuïta en tots els temes jurídics sobre els quals les dones necessitin obtenir una defensa dels seus drets.


Servei d'atenció psicològica

L'Institut Català de les Dones ofereix un servei presencial i gratuït d'atenció psicològica per orientar i assessorar les dones que ho necessitin, i, de manera especial, les que passen per situacions de violència. Aquest servei s'ofereix com a resposta puntual i d'orientació cap a d'altres recursos, si és necessari.

Aquest servei també s'ofereix a través de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a les dones víctimes de violència que, a més, intervenen en un procediment judicial.Data d'actualització: 01.08.2013